- második lap -

2000 Ötről hatra

Si-Jo Leung Ting
Szeminárium Kecskeméten

Leung Ting Nagymester idén is hazánkba látogatott és tanította a Kelet Európai Wing Tsun Szövetségbe tartozó tanítványait.

A rangos eseményről készült fényképek válogatása megtalálható a képgalériában.
Köszönet érte a pécsi kung fu testvéreknek
(Varga Tibornak www.ltwt-pecs.fw.hu, Papp Zsoltnak www.pzssoft.hu).

A Nagymesterről készültek stúdiófelvételek is, melyek megtekinthetőek a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség honlapján (www.wing-tsun.hu) és valahol máshol is, de ezt mindenki kutatómunkájára bízzuk.

A fenti honlapon egyébként arról is olvasható, hogy Leung Ting Nagymesterrel ellátogatott hozzánk a Nagymester fia is, akit Si-Jo felkérésére Si-Fu tanított is.


 

2006.01.18

Hong Kong képekbenIsmered Hong Kongot? Megtekinthető a képgalériában.
(A képgalériában a kisképre kattintva mutatja a nagyot,
amire kattintva mutatja a még nagyobbat.)

2005.12.20

Mikulás Bácsi meghozta...

          

Mikulás puttonyából előkerült egy nagyon jó videóklipp, amit Szabó Csaba Si-Hing és csapata készített. Letölthető a budapesti oldal honlapjáról (www.wtbp.hu), illetve közvetlenül is ide, vagy a képkockára kattintva. Nagyon jó zenei aláfestés, profi felvétel és vágás. Érdemes megnézni.

Itt van még továbbá egy hivatalos kijelentés Leung Ting Nagymestertől, mely a www.leungting.com oldalon található meg eredetiben, a fordítása pedig ide kattintva, vagy a fenti jobboldali képre. Megtudható belőle nagyon sok információ Leung Ting Nagymesterről, a viszonyáról a Wing Chun-hoz és kapcsolatáról Yip Man Nagymesterrel.

Egyébként Leung Ting Nagymester honlapja új kinézetet kapott. Webshopot láttátok már?

Na, nézzük csak, mi van még itt? Szaloncukor, mákos bejgli, Chi Sau Bajnokság Szabályzat magyarul?? Letölthető innen, vagy a bal oldali menüsor olvasnivaló ajánlatából.
(Megtekintéséhez Adobe Acrobat Reader szükséges. Innen letölthető.)

Aki kellően telhetetlen, az méregesse a bal oldali menüsor aljára került Magazin menüt pusztán az ínye csiklandozása kedvéért. Hamarosan elindul.

Narancs, alma, dió, banán megvolt? Azért az apraját se hanyagoljuk el, a puttonyból képek és videók is előkerültek, amik rendre a képgalériába és a videótárba kerültek. Lehet használni a képgaléria "képeslap küldése" képességét, melyet a kis boríték ikonra kattanva lehet elérni. Bruce Lee rajongóknak felkerült néhány rövid videó, köztük egy "screen" videó, vagyis egy olyan rövidfilm, amiben az ismeretlen színészeknek kell bemutatkozniuk pár percben, a filmes szakértők meggyőzésére törekedve, valamint a Pixar Stúdió (Toy Story, Szörny Rt) által készített számítógépes animációs rövidfilm. Továbbá a hazai Wing Tsun élet híres mesterei láthatóak a Kecskemét TV által 2 éve felvett jelenetekben. Leung Ting Nagymester pedig jól nyakon vág valakit, aztán kiderül, hogy mégsem (1984-es felvétel). A pálcikaember hősünk is feltűnik újra, hogy megküzdjön: a BOSS-al.

     

       

2005.12.15


A szamuráj, mint harcművész, maga is olyan emberfeletti harcos volt, mint ami Kínában egy shaolin szerzetes. Becsületes, tisztességes, hűséges és lényegre törő. Képes akaratát a szent célra koncentrálni. A szamurájokat, ugyanúgy, ahogy a shaolin szerzeteseket is elpusztította egy erősebb hatalom. Mivel megszűnt létezni a körülmény, így ezek a fogalmak sem képesek újra ugyanúgy létezni. Új szelek fújnak.

A filmben a békéért harcoló japánokat legyőzi a nyugati hatalmak előretörése, térhódítása, ahogy az indiánokét is legyőzte annak idején. A valódi eszmék, az igaz értékek, a tudás, sőt, genetikai értékek, melyek az elpusztított népek sajátjai voltak együtt pusztultak velük. Szellemi értékek a puszta erővel szemben. A háttérben álló egyre kevesebb ember akarata érvényesül a gyengébbek felett.

"Nem gondol." - hangzik el a filmben. mint jótanács egy nyugati embernek, aki keleti harcművészetet tanul. Ez a gondolat a taoizmus tanítása is.

Mikor egy kultúra elpusztul, a színes világ összemaszatolódik, hogy újra eljöjjön a formák és minták kialakulása, újra értékek teremtődjenek. Örök körforgás. Minden állapotnak meg kell hogy legyen a saját tökéletes rendszere. Amiben élünk, belülről nem olyannak látszik, mint amilyen felülről nézve.

A szamurájok kora lejárt, ahogy a shaolin szerzeteseké is. Vannak örökösök, ahogy a Wing Tsun is egy, a lerombolt templomból megmenekült shaolin apácanő örökül hagyott értéke.

A filmben győzedelmeskedik a technológiai korszerűsödés és az új társadalmi rendszer a régi felett. Karddal lőfegyver ellen menni nem túl bölcs dolog, de mi van, ha nincs más választás? Ha egy szamurájt köti az eskü? Talán egy kínai máshogy oldotta volna meg, talán nem. Minden nézőpont kérdése, ahogy a becsület szó is mély, intim jelentésű, hiszen az egyén önmagával szemben használja a mércét.

2005.11.02

Frissülések a Világhálón

 

Leung Ting Nagymester
Egyesületi hír: Leung Ting Nagymester oldala (www.leungting.com) frissült. Új külalakot kapott és a szerkezet is változásokon esett át. A legfontosabb, hogy a főoldalról már letölthető az új bemutatkozó film.
A magyar nyelvű felirat elkészítőjének ajándékot adunk!


Nálunk is megtalálható és letölthető a videótárban.

 

www.neverekedj.hu
Elkészült a Dél-Dunántúli iskolák közös honlapja a fenti címen.
Aki nem látta a "Ne verekedj!" című filmet, az feltétlenül nézze meg, érdemes,
Wing Tsun történelmi alkotás.

 

Elindult a Chi Kung rovat!
Hosszú várakozás és olvasói megkeresések után elindult Chi Kung rovatunk.
Jelenleg a leungting.com oldalon található írás fordítása olvasható ott,
de folyamatos bővítés várható.

Addig is, megtekinthető a 2005. március 1-jén, Komlón felvett bemutató egy részlete (letölthető a videótárból), ahol Dai Si-Hing Szabó Ferenc, 5. fokozatú Wing Tsun mester bemutatja az álló Chi Kung gyakorlatok egy részletét. Ha érdekel a Chi Kung és szeretnél vele mélyebben megismerkedni (akár Wing Tsun edzésen kívül is), akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és megoldjuk.

2005.10.28

Frissülés a türelem gyümölcse, avagy

Gausz Tamás Si-Hing megmutatja!

Letölthető a videótárból egy humoros rövidfilmmel együtt.

 

2005.10.27

Si-Fu Máday Norbert akcióban!
letölthető videóklipp összeállítás Lengyelországból

 

A lengyel kung fu testvérek oldalán sikerült ezt a rövid videóklippet találni Si-Funkról, akiről kevés ilyesmi anyag férhető hozzá, így ez egy értékes darab.

1 mb alatti videó, letölthető itt, vagy a videótárból.

 


2005.08.23

 

 

vissza a kezdőlapra

 


www.wingtsunmagazin.hu