- negyedik lap -

 

Most aztán már tényleg tavasz van!
Szép Gyönyörű Tavasz!

 

Akármilyen is az idő, azért van már olyan jó, hogy megkezdődhessenek a ház körüli gondos munkák, kertészkedések. Egyszerű, olcsó módszerrel a lelkes Wing Tsun gyakorló máris foghatja az ásót, lapátot és uccu neki, cölöpöket a földbe! Kezdésnek elég három, aztán jöhet a lábmunka! Nézzük is meg mindjárt, hogyan csinálja ezt Leung Ting Nagymester:

És ha már tavasz, akkor ébredés, keresés, kutatás, megújulás. A Magyar Egyesület honlapja is szemlátomást átalakult. A www.wingtsun.hu most új tartalommal található meg, a képgalériában igazi ritkaságokkal, melyek felbontása még a kinyomtatós bekeretezős felhasználási módot is el tudja viselni.

A Világháló elég nagy, nyomon követni igen nehéz a változásokat. Így történhetett az is, hogy a www.wtbp.hu honlapon olyan videókra bukkantunk, amiktől tátva maradt a szánk. Si-Hing Szabó Lászlónak nagyon komoly videói vannak fent! Az egyik kedvencet elhelyeztük a videótárunkban (azonnali lejátszás ide kattintva), a többiért a budapesti honlapra kell ellátogatni Szabó László Si-Hing aloldalára, ami ide kattintva közvetlenül is elérhető. Vigyázat, bár a honlapon Szabó László videói és képei vannak még, az iskolát már Bittó Róbert vezeti. Hamarosan valószínűleg lecserélődik a kép és videóanyag is, szóval sietni, sietni a letöltésekkel.

 

 

Mint a pécsi szemináriumon Si-Fu-tól megtudtuk, hamarosan megjelenik egy kiadvány a Wing Tsun történetéről, benne több, máshol még nem látott kép és illusztráció. Leung Ting Nagymester honlapját böngészve pedig egy új könyv, a Chi Sau is felfedezhető, melyet a legutóbb Magyarországon Si-Fu-val készült közös képek is gazdagítanak.

És ha már gyakorlási tippel kezdtük, azzal is fejezzük be. Akinek nincs fabábúja (bár nyilván szeretne és keresi a megoldást ezen hiányérzetének kielégítésére), annak addig azt tudjuk ajánlani, vegye elő bátran a formagyakorlatos posztergyűjteményéből a fabábusat, és kezdje el a mozdulatokat a levegőben gyakorolni, hogy ha sikerült fabábúhoz jutnia (mondjuk a mesterénél), jobban ki tudja használni a rendelkezésére álló időt. Az alábbi rövidke videórészleten Leung Ting Nagymester a levegőben mutatja be a fabábú mozdulatokat. Érdemes megfigyelni a Kwun Sau-t! (Nincs még posztergyűjteményed? Huhh... Fordulj instruktorodhoz hamar, hamar, mert ha valami, hát ez biztosan megéri!)

2006.04.24

 

 

vissza a kezdőlapra

 

 


www.wingtsunmagazin.hu