- Ötödik lap -

Nyár van, nyár

bemutatkozik a megújult Wing Tsun Magazin

Mint láthatjátok, a lapok között is azért történik ez-az.
Hogy képben legyél, böngészheted a lap alján található frissítések rovatot.
 

Wing Tsun

Ez a fránya időjárás igazán nem kedvez az előző lapon megjelentek alapján cölöpöket levert kung fu testvéreknek, mert vagy éppen esik, vagy éppen szárad. Persze, ahogy megboldogult matek tanárom, Csonka Miki bácsi mondta: "Nincs rossz idő, csak rossz túrázó." Igaz, a szükséges védőöltözet (szép magyar szakszóval: gumicsimma) nem túl könnyű, főleg, ha a pépes állagú föld vaskosan az aljára tapadt, de legalább a kihívás is nagyobb.

Bizonyára észrevettétek, hogy nem pont ott vagyunk, ahol eddig és nem is pontosan úgy néz ki minden, mint eddig. Hát, igen, ez ilyen, állandóan változik. Szegény komlói honlap annyira eltelt a szakmai turkálódásunkkal, hogy kezdte nem az elvárásainknak megfelelően betölteni eredeti szerepét, a Wing Tsun egyszerű és hatékony megismertetését, ezért úgy döntöttünk, hogy nosza, rajta, válasszuk külön a kettőt. Így született meg hát ez a különálló magazin, mely ilyen-olyan rendszerességgel fog újdonságokat a nagyérdemű elé tárni.

Tényleg, a Wing Tsun Hírek újság aktuális számát beszerezted már? Olvashatsz benne Salamon Ferenc, 5. fokozatú mesterről és a nyári táborok ismertetői is megtalálhatóak benne.

Leung Ting Nagymester oldalán (www.leungting.com) megtalálható egy összefoglaló videó a Hong Kongban tartott Hat és Fél Pontos Hosszú Rúd (Luk Dim Bun Kwan) szemináriumról, érdemes megnézni. Letölthető továbbá a Nagymester amerikai útjáról készített összevágása, mely nagyon kellemes anyag. Az utcai Jackson imitátort elnézve az emberben felmerülhet ismét a gondolat, a test művészetének mennyi formája létezik, ami mind ugyanarra alapszik, a célja más.

Szintén a leungting.com oldalról származik a Hogyan fejleszd a Chi Sau-d I. cikk, mely letölthető a bal oldali menürészből, vagy ide kattintva.

Magazinunk kibővült egy lexikonnal, melyet a bal oldali menüsorból érhettek el. Egyenlőre csak pár dolog van benne, de fog ez még bővülni. Ha most ismerkedsz a Wing Tsunnal, hasznodra válik.

Új képek
A Magyar Wing Tsun Szövetség központi honlapjának képgalériájában megtalálhatóak a legutóbbi fegyver elleni harcról szóló szemináriumon készült fényképek, valamint felvételek Si-Hing Széll Gábor derecskei, rendvédelmis hallgatóknak tartott szemináriumáról.

Élj a nyári táborok lehetőségével Velencén és Kecskeméten!

Riport
A tavaszi, pécsi szemináriumon készült interjúból megtudhatjátok, milyen kiadványok, események várhatóak a közeljövőben, belepillanthattok a Fegyverrel a szabadságért című, a szabadságharc idejéről származó fegyvereket bemutató könyv kulissza titkaiba. A Wing Tsun-nal ismerkedők pedig útmutatót kaphatnak arra, mi rejlik ezen harcművészet kincses ládájában, ha megdolgoznak érte.
Olvasd el ide kattintva.

Ennyi fért az ötödik lapba, hamarosan újra jelentkezünk. Jó munkát kívánunk mindannyiótoknak! Keressétek, olvassátok a nyomtatott Wing Tsun Hírek kiadványt, írjatok bátran cikket, novellát.
Si-Fu szavaival zárjuk sorainkat:

"Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy az ember a Wing Tsun-t
folyamatosan csinálja egy dolog kell: szeretet."

 

-- Magazin rovatok --

olvasnivaló, kultúra, ismeretterjesztgető


Lao Ce: Tao Te King
Az Út és az Erény könyve

Lao Ce a hagyomány szerint Konfucisz egy idősebb kortársa, azonban ez nem nyert bizonyítást. Egy biztos: a taoizmus egyik alapművéről van szó a visszavonulásról és nem-visszavonulásról, a létről és nem-létről, a nem-cselekvő cselekvésről és a cselekvő nem-cselekvésről. Ez a mű egyébként ma is megvásárolható, nagyon kedvező áron és nagyon sok helyen, kínai harcművészettel foglalkozóknak igazán kötelező darab az ismeretek bővítésére. A nálunk található fordítás Weöres Sándor munkája.

 

 

filmtipp


A pofonok földje (Kung fu hustle) Egy 2004-es feldolgozása az eredetiek. Igazán kellemes humor, látványos akciójelenetek és a kínai filmekre jellemző drámaiság Stephen Chow főszereplésével és rendezésével. Egyes akciójeleneteket rendezett: Sammo Hung Kam-Bo. A történet szép és egyáltalán nem unalmas. Egy olyan film, amivel még nem kung fu rajongókat azzá tehetünk. Tovább a cikkhez...

 

 

humor

 

Office Kung Fu

Megtanultál kung fuzni, de nem tudod, hogyan vedd hasznát? Ez a rövid kis program megmutatja neked, hogyan hasznosítsd tudásod irodai körülmények között.

Exe formában letölthető ide kattintva (0,5 mb)

 

Pálcikaember kung fu 3.

Van, aki nem ismeri a pálcikaemberes animációkat? Ezzel korábban mi is poénkodtunk már, az első rész megtekinthető a régebbi anyagok között. A harmadik rész speciális effektekkel gazdagított, akció dús, több ellenfeles.

Exe formában letölthető ide kattintva (1,8 mb)

 

 

játék

 

Kung fu special trainer

A játék készítői kung fu-nak hívják, ezt mindenki döntse el maga.
A dinnyéket kell széjjelrúgdosni. Irányítás: E, D, C, O, K, M

Exe formában letölthető ide kattintva (1 mb)

 

 

2006. július 2.

 

 

 

vissza a kezdőlapra


www.wingtsunmagazin.hu