"I can't go any further than this...."
 

Egy elszáradt rókafark fenyő háttérben a Tejúttal
(fotó: Tom Lowe)

Tovább a többi képhez (külön ablak)

  
Forrás: Astronomy Photographer of the Year 2010 
 
Egy nagyszerű videóval gazdagodik Csillagászat rovatunk a Black Eyed Peas együttes Meet me half way című számának formájában, egy igazán szép romantikus fantasy sci-fi. A videóklip magáért beszél, érdemes megnézni, nagyszerű munka.

Ajánljuk mindenkinek, aki hisz a Nagy Mágnesben, a Mindent Átható Rendező Erőben. ;) Vannak benne galaxisok, bolygók, civilizációk, szépséges nő, nagyon laza fiatalember, elefánt, és még sokan mások...

A dalszöveghez klikk a Bővebben... gombra

A Föld megismeréséhez kihagyhatatlan a Baraka című film, s mellette már Luc Besson és Yann-Arthus Bertrand környezetvédelmi filmje is.ott van a kötelezők között. Lélegzetelállító felvételek. Nézd, lásd, érezd, értsd és cselekedj!

Az előzetes:

 

A videó nagyfelbontású HD minőségben ide kattintva.

 

!!! A nagy költségvetésű, profi munka online is végignézhető (klikk ide)!

 

 

Ha már belementünk a témába a 80 millió év a Föld körül videóval, lássunk egy másikat is, melyet a Pink Floyd zenéje kísér. Ez a néhány percre lemodellezett aszteroida becsapódás igazán ütős. No comment.

A videó HD minőségben (feliratok nélkül) is megtekinthető ide kattintva

 

 

 
 
 
 
Egyszer volt, hol nem volt, él egyszer egy sárkány. Az emberek Komodói Sárkánynak hívják, lévén Komodó szigete a lakhelye valahol Indonéziában. Rinca, Flores, és Gili Motang szigeteken is éldegél. Mérete akár 3 méteres is lehet, olyasmi kicsikét mint a kígyó, úgy is emészti fel táplálékát egyben. A nyelve is hasonlít a kígyóknál megszokottakra, de inkább mint a gyíkok. A feje teljesen dinoszaurusz forma.

Érdekes hely ez a Kárpát-medence. Ha a gondolkodó ember elgondolkodva végignézi ezt a videót, ami az elmúlt és a jövendő évmilliókból 650 millió év szárazföld vándorlását modellezi le mindössze 80 másodperc alatt, felmerül benne, hogy talán magyarok készíthették ezt a videót, hogy ez a világ közepe? Vagy pedig tényleg úgy gondolják a szakik, hogy így változott és így fog változni a földfelszín?