Jing Bai, mint Yim Wing Tsun a fenti emlékvideóban.

Ha a filmet nem láttad, ebben a zenés összeállításban megnézheted többek között a harcot Yim Wing Tsun és az agresszív kérő, Wong, a Falu Bikája között.


Jing Bai 1983-ban született, első filmje, a Két Szamár nagy sikert aratott. Legutóbb Yim Wing Tsunt alakította a mozikbanAz Ikrek jegyben született színésznő kíváncsiságával, állandó változatosságra törekvésével, örökmozgó, érdeklődő természetével hatalmas lelkesedéssel készült a filmre. A harcművészet iránti szeretete lényéből fakadt. Jing Bai a Xibe népcsoporthoz tartozott, melyet Nurhaci (fénykép), a mandzsu 1593-ban foglalt uralma alá, kialakítva a későbbi Csing Dinasztia logisztikai hátországát az északi, elsősorban Oroszország felől érkező támadásokkal szemben. A színésznő, Jing Bai gyilkosság áldozata lett, férje szúrta le egy otthoni vitában 2012. februárjában. Nyugodjék békében, mi nem felejtünk sohasem! :'(

Jing Bai képek ->

Jing Bai a Wiki oldalon ->

Tedd a Szívedre a kezed, kung fu harcművész és néha, mikor gyertyát gyújtasz, jusson eszedbe Jing Bai színésznő.

 

 

A legendás Yip Man Nagymesterről készült film, a Grandmasters hivatalos, legújabb előzetese, angol felirattal. Az előzetes magáért beszél!

Írta és rendezte a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező Wong Kar Wai (ugrás az imdb-re) (és a Wikipedia.com-ra)

 

Nem mai darab, de érdemes megtekinteni az Ázsia Mozik hivatalos spotját 2010-ből. Lelkes kung fu gyakorlóknak igazán kötelező darab.

Tavaly készült el a film második részének angol előzetese. Érdemes megnézni, nem csak azért, mert a nyelvhez kapcsolódó nyelvi megfogalmazások új szemszögből mutatják a lényeget, hanem azért is, mert a jelek szerint a DVD kiadás - ahogy lenni szokott - számos új jelenettel bővült, melyben a Wing Tsun gyakorlók újabb technikai alkalmazásokat ismerhetnek meg. Ezek az új előzetesek nem jobbak mint a régiek, de mások. A jelek szerint az angol nyelvterületre ami kell: akció, akció, akció! Abból nem szűkölködnek ezek az előzetesek, az biztos!

 

Új filmet készített a legendás Shaw Brothers Stúdió, mely Yim Wing Tsun történetét meséli el. Ng Mui, az ötödik szerzetes és a Siu Lam kolostor legendája is megismerhető belőle. Az alábbi előzetes magáért beszél.

 

 

Kezdőknek ennyi legendás Wing Tsun film után el kell mondanunk, amit minden gyakorló tud: a Wing Chun és a Wing Tsun különböző átírása ugyanannak a kínai fűírásnak, nyugati betűkre. Leung Ting Nagymester évtizedekkel ezelőtt a Wing Tsun átírást választotta, bölcsen. WT->Wing Tsun->Gyönyörű Tavasz, amit a szó magyarul jelent.

A YouTube-on egyébként

Vinh Xuan Quyen 2010 néven van fent :)

 

Úgy gondolom ez magáért beszél, köszönjük a készítőknek ezt a nemes gesztust, nyelvészettudományi kérdés ez, a karakteres kínai nyelv nyugati betűkre átírása. Most már, Vinh Xuan Quyen (vagy ahogy mi írjuk, Wing Tsun Kuen, s amit magyarul jelent: Gyönyörű Tavasz Ökle) nem csak megkerülhetetlen történelmi tény, hanem örök nyom a történelemben. Persze, a filmipar óta készülnek a témában filmek, és valljuk be, az utóbbi években "könnyen" emészthető, beszédes, a modern eszközöket nem nélkülöző, csodaszép alkotások készülnek. Örök hála érte!

Köszönjük Fekete László Si-Hingnek hogy felhívta a figyelmet erre az értékes filmre.

 

Így a 2011. februári Nyíregyháza Jubileumi Gála előtt egy kis ízelítő a 2 éve, Litvániában megrendezett gáláról. Mindenkit várunk sok szeretettel Nyíregyházán. Figyelem! A jegyek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, aki nem szeretne lemaradni időben jelentkezzen instruktoránál (természetesen az ország bármely részéről lehet jönni, s fokozattól függetlenül akár a hozzá kapcsolódó szemináriumon is részt venni).

 

 

 

És a valódi Yip Man Nagymester, tanítványaival: